Taipaleen seurakunta sai tunnuksen

Pastori Tapio Kilpiä esitteli Taipaleen seurakunnan
järjestelytoimikunnan valitsemaa ristitunnusta uuden
Taipaleen seurakunnan logoksi

Ensi vuoden alusta aloittavan uuden Taipaleen seurakunnan tunnukseksi valittiin pastori Tapio Kilpiän suunnittelema ristikuvio. Valinnan teki seurakunnan järjestelytoimikunta.

Tunnus muodostuu Lemin, Savitaipaleen vanhan ja Taipalsaaren kirkkojen tyylitellyistä pohjaratkaisuista. Kuvio on Taipalsaaren kirkon muotoinen, jonka päälle on asetettu Savitaipaleen ja Lemin kirkkojen muodot.

Keskellä oleva kahdeksankulmio kuvaa kirkkojen keskitorneja. Savitaipaleen vanhassa kirkossa torni oli vanhan kellotapulin tapaan kahdeksankulmainen, kertoo tunnuksen suunnitellut pastori Kilpiä.

-Tunnuksen kolme väriä, punainen, hopea ja kulta, ovat perinteiset Karjalan sekä Mikkelin hiippakunnan värit. Samat värit ovat hallitsevia myös Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kuntien vaakunoissa. Uuden Taipaleen seurakunnan toiminta-alue käsittää noiden kolmen kunnan alueet.

Taipaleen seurakunnan tunnuksen värit ovat myös liturgisia värejä, joita kristillisissä kirkoissa käytetään symbolisina väreinä korostamaan kirkkovuoden eri aikojen merkitystä.

-Punainen on Kristuksesta todistamisen ja Pyhän Hengen väri. Hopea ja kulta taas ovat rinnakkaisvärejä valkoiselle, joka on ilon ja juhlan väri.

Ristitunnusta Taipaleen seurakunta tulee käyttämään kaikessa viestinnässään ja lomakkeissa joko 4-värisenä tai mustavalkoisena.

Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren seurakunnat lakkautetaan tämän vuoden lopussa ja vuoden 2019 alusta ne jatkavat entistä toimintaansa Taipaleen seurakunnan alueseurakuntina.

Seppo JJ Sirkka